Visual artist and (documentary) filmmaker.
Connected to the location-theatre-group PeerGrouP.
My work is characterized by existential themes,
related to my agricultural background.


30.11.10

Bloed

> In het kader van het Varkensjaar (varkenshuis.nl), het project van Elles Kiers en Sjef Meijman, maak ik samen met Nelleke Koop (documentaire maakster) een korte documentaire over het varken BOM. We volgen de kunstenaars en het varken vanaf de avond voordat hij naar de slachterij gaat t/m het moment dat het varken als voedsel in onze monden verdwijnt. In het voorjaar 2011 is de film klaar.

Elles en Sjef bewijzen hun varken BOM de laatste eer door hem op liefdevolle wijze eigenhandig te slachten en tot ons voedsel te bereiden.
TRAILER

Zie ook: Bloed

foto: Tineke Schuurmans


Wroeten in de relatie tussen mens&dier


Voor Kasteel Groeneveld, Buitenplaats voor stad en land, heb ik een korte documentaire gemaakt. Het document diende op 29/30 nov. als startpunt voor de discussie over dierenrechten en leidde tot interessante uitwisselingen en verdieping. Geinterviewde gasten waren: Lizet Kruyff (wetenschapsjournalist en culinair historica), Pay-uun Hiu (redacteur van de Volkskrant en vaste auteur van de kookrubriek ‘de Volkskeuken’), Erik Uitenbogaard (grafisch vormgever en strategisch manager in de creatieve sector en onder andere betrokken bij diverse stad-land projecten), Jan Hartholt (Directeur Kasteel Groeneveld), Francien Winsemius (hoofd campagnes van de Wereld Organisatie voor Bescherming van Dieren) en Karel de Greef (Dierwetenschapper bij Wageningen UR, en grondlegger onder 'praktisch dierenwelzijn' in de Comfort Class stal).