Visual artist and (documentary) filmmaker.
Connected to the location-theatre-group PeerGrouP.
My work is characterized by existential themes,
related to my agricultural background.


1.3.11


> Bij de publicatie van de P.A.I.R. 2010 - Chorografie, verschijnt de dvd van Beest, de korte film die ik maakte in september 2010.

Op vrijdag 4 maart a.s. overhandigt Henry Alles van de PeerGrouP de eerste twee exemplaren van het boek P.A.I.R. 2010 aan de burgemeesters van de gemeente Emlichheim, Daniella Kosters, en de gemeente Coevorden, Bert Bouwmeester De officiële uitreiking vindt plaats om 15.00 uur in Haus Ringerbrüggen in Emlichheim. De twee buurgemeentes waren in 2010 betrokken bij het P.A.I.R.-project over Bunte Bentheimers, een oud varkensras dat zijn oorsprong heeft in deze streek.

In september 2010 stond de P.A.I.R. op industrieterrein Europark in Coevorden op de grens met Emlichheim (D.) Kunstenaar Sjef Meijman en kunstenaarkok Elles Kiers verbleven 6 weken lang met vier Bunte Bentheimers in de P.A.I.R. Hun verblijf in de P.A.I.R. was onderdeel van een langer lopend project Het Varkensjaar. Zij deden daar onderzoek naar de herkomst van dit varkensras en de manier waarop ze werden gehouden. Filmmaker Dinanda Luttikhedde maakte de film Beest naar aanleiding van de 24 uur als hulpagrariër in de P.A.I.R. De film gaat over de sociale en paradoxale relatie tussen de mens en het varken. Deze documentaire is op DVD als extra bij het boek P.A.I.R. 2010 gevoegd.

Het boek P.A.I.R. 2010 geeft een overzicht van de drie P.A.I.R.-projecten in 2010. Naast Meijman en Kiers in Coevorden/Emlichheim, waren dat de Amerikaanse kunstenaar Matthew Mazzotta die in Firesland verbleef en het Engelse kunstenaarsduo Louie+Jesse dat resideerde in het Ambonezenbosje aan de Dollard.

Het boek is à € 10,- te bestellen via de website van de PeerGrouP. Stuur een mailtje met naam, adres en woonplaats naar info@peergroup.nl.

Tijdens de presentatie van het boek in Emlichheim wordt tevens bekend gemaakt wie de eerstvolgende nieuwe bewoner van de P.A.I.R. is. De P.A.I.R. is van 21 maart tot 8 mei gestationeerd in Sleen (Drenthe). Het thema van 2011 is Locatie en Kennis.